Ange ditt sökord

Annons:

Raka skallen för att slippa psoriasis?

Hej! Jag är en kille som har ganska lindrig psoriasis i hårbottnen men jag funderar på att raka av mig håret på skallen för att slippa klådan. Men funkar det?

För funkar det inte så ser det ju förmodligen ganska fult ut med skorpor på skallen. Men det borde ju vara lättare att behandla hur som helst om man inte har nåt hår?

Att psoriasis sätter sig i hårbotten är vanligt och man räknar med att ca 50% av psoriatikerna har besvär där. Att ha ett långt hår kan många gånger göra behandlingen svårare. Att raka bort allt hår och bli "flintis" är nog tyvärr ingen garanti att Din psoriasis ska försvinna, även om Du kanske får bättre effekt av sommarsolen. De som har psoriasis och hudbesvär i skägget brukar dock många gånger tycka att klådan ökar ifall man rakar sig dagligen utan brukar gärna anlägga lite kort skägg och kanske raka sig 1 gång i veckan. Vad som kommer exakt gälla för Dig vet jag naturligtvis inte. Vill Du underlätta Din behandling, skulle jag klippa mig kort men utan "total snagg", då Dina fläckar nog även döljs lite grann av kvarvarande hår.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 juli, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: