Ange ditt sökord

Annons:

Raka med hyvel?

Nu vet jag inte om den här frågan passar in här alls, men jag tycker i alla fall att det har mycket med hälsa att göra. Jag vill raka mina armar. Har inte gjort det förut, men tycker jag behöver det nu. Går det bra med att bara använda en vanlig ralhyvel eller kan det vara skadligt på något sätt mot huden? Sedan, om jag rakar armarna med rakhyvel - kan håret växa fortare då i och med att jag börjat raka? Har hört det av många att håret blir både längre och tjockare. Jättetacksam för svar!!

Svar till signaturen Ulrika.
Det är en vanlig missuppfattning att hårstråt blir tjockare av rakning och växer fortare. Detta är faktiskt fel. Hårsäcken anläggs mycket tidigt under fosterstadiet och antalet hårsäckar kan aldrig öka efter födelsen. Hårstrået bildas nere i hårroten och är helt färdigt innan det når hudytan. Du kan mycket väl raka armarna med en vanlig hyvel, och det leder alltså inte till tjockare hårstrån eller snabbare växt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 maj, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.