Ange ditt sökord

Annons:

Rött märke på kinden

Hej!

Jag har ett rött märke på höger kind, ungfär stort som en femkrona. Det kliar emellanåt men fjällar inte. Jag gick till en hudläkare som konstaterade att det såg ut som ett typiskt eksem pga tvål, schampo etc. Jag fick rådet att använda hydrokortison 1% kräm. Detta hjälpte inte. Vid återbesök ordinerades jag tre veckor med Betnovat 0.1% kräm. Detta hjälpte inte heller. Läkaren skrev då ut Protopic 0.1% salva som jag har använt i drygt 3 veckor. Även detta utan resultat. För varje ny kräm har jag fyllts av hopp, men nu verkar det svårt att lösa. Hudläkaren rekommenderade även att jag skulle vara ute i solen. Om inget av detta hjälpte återstod endast att ta ett hudprov. Tyvärr får jag mycket fula ärr i min hud (antar att hudtyper är olika) och undrar om det inte finns någon annan behandling jag kan prova? Finns det någon annan kräm eller salva som inte min hudläkare verkar känna till?

Tacksam för svar, Ulf

Hej!
Det är tyvärr omöjligt att ställa denna diagnos utan att se dig. Det troliga är väl att det inte är eksem, eftersom stark behandling ej har hjälpt. Jag tror också att det är dags för ett hudprov så att man kan få en riktig diagnos. Provet är en 3-4 mm i diameter , ca 2 mm djup cylinder av huden. Ärret blir mycket obetydligt. Om man har besvär av gamla acneärr el liknande, kan läkaren ibland sätta ett stygn över en sådan liten "stans" för att förbättra ärrläkningen ännu mer. Diskutera detta med din läkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: