Ange ditt sökord

Annons:

Rött märke på kinden

Hej!

Jag har ett rött märke på höger kind, ungfär stort som en femkrona. Det kliar emellanåt men fjällar inte. Jag gick till en hudläkare som konstaterade att det såg ut som ett typiskt eksem pga tvål, schampo etc. Jag fick rådet att använda hydrokortison 1% kräm. Detta hjälpte inte. Vid återbesök ordinerades jag tre veckor med Betnovat 0.1% kräm. Detta hjälpte inte heller. Läkaren skrev då ut Protopic 0.1% salva som jag har använt i drygt 3 veckor. Även detta utan resultat. För varje ny kräm har jag fyllts av hopp, men nu verkar det svårt att lösa. Hudläkaren rekommenderade även att jag skulle vara ute i solen. Om inget av detta hjälpte återstod endast att ta ett hudprov. Tyvärr får jag mycket fula ärr i min hud (antar att hudtyper är olika) och undrar om det inte finns någon annan behandling jag kan prova? Finns det någon annan kräm eller salva som inte min hudläkare verkar känna till?

Tacksam för svar, Ulf

Hej!
Det är tyvärr omöjligt att ställa denna diagnos utan att se dig. Det troliga är väl att det inte är eksem, eftersom stark behandling ej har hjälpt. Jag tror också att det är dags för ett hudprov så att man kan få en riktig diagnos. Provet är en 3-4 mm i diameter , ca 2 mm djup cylinder av huden. Ärret blir mycket obetydligt. Om man har besvär av gamla acneärr el liknande, kan läkaren ibland sätta ett stygn över en sådan liten "stans" för att förbättra ärrläkningen ännu mer. Diskutera detta med din läkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!