Ange ditt sökord

Annons:

Rödknottriga kinder hos 2-åring

Vår pojke på 2 år har sedan 2 månader haft problem med torra, röda och aningen knottriga kinder. Efter att ha genomgått en 6 dagars behandling med beta-pred blev han nästan helt bra.

Tyvärr har besvären nu återkommit 6 dagar efter avslutad behandling. Under pågående behandling blev han lätt förkyld.

Läkaren tyckte att utslagen såg ut som en allergisk reaktion och tog lätt på vår oro. Läkaren antydde att vi inte har någon möjlighet att få göra allergitest på vår son.

Innan beta-pred behandlingen smorde vi kinderna med receptfri hydrokortison-salva i kombination med mjukgörande kräm morgon och kväll. Det hjälpte inte.

Vad för slags problem har vår son?
Vad ska vi göra?

Hej! Atopiskt eksem syns ofta hos små barn som "fernissade" blanka, röda kinder som är torra och lite småprickiga. Det är isåfall mjukgörande kräm som gäller i första hand. Allergitest kan inte ge mer information i ett sådant fall än vad man kan få av att prata noga med er föräldrar om bakgrunden.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: