Ange ditt sökord

Annons:

Rödflammiga utslag

Hej! Jag har en dotter på 28 månader. För 3 dagar sen fick hon helt plötsligt hög feber. Hon är lite lite förkyld bara. Febern var borta inom ett dygn. Idag fick hon röda små utslag eller liknande på bröstkorgen och lite i pannan. Tror dom ej direkt kliar, är liksom rödflammigt. Inte jätteröda eller nåt sånt, svaga i färgen. Hon har ej ätit nåt hon inte ätit förr. Ej byt tvättmedel eller dylikt.

Utslag i samband med förkylning kan helt enkelt vara virusorsakade, på samma sätt som vissa typiska utslag i samband med de klassiska barnsjukdomarna (mässling, röda hund mm). Bara att avvakta och vänta ut det hela. Sen kan det räcka att man får feber, så kan man bli lite rosig i huden. Är dottern inte besvärad i övrigt (kvarstående feber, besvärad av klåda mm) skulle jag bara vänta ut det hela utan att ändra nåt.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: