Ange ditt sökord

Annons:

Rödbruna utslag

Hej ! Jag har sökt på er hemsida men inte hittat något bra svar på mitt symtom.
Jag har under ett år haft problem med rundformade brun/röda "utslag" som inte kliar. De går att få bort genom hård skrubbning men kvar blir då bara ny vit hud. Utslagen förekommer bara på ryggen och några få på bröst och hals. (Det är knappast smuts eftersom jag duschar varje dag.)

Hej!
Det låter mest som pityriasis versicolor, orsakas av tillväxt av en på huden normalt förekommande jästsvamp. Typiskt är att den uppkommer efter solariesolning, kraftigt idrottande eller ökad svetttning av annan orsak. Se dermatologens patientinformation om det stämmer! Det finns många sätt att behandla, mjällschampo (ex Ketoson, Fungoral) på huden en stund några dagar i följd, Cortimyk är olika receptfria alternativ.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!