Ange ditt sökord

Annons:

Röd/blå fläck på skuldran

Hejsan,
ända sedan många år tillbaka har jag haft en röd/blå fläck på skuldran, det ser ut som ett blåmärke på ca 10 cm. Min mor påstår att jag haft den sen jag föddes men jag kan inte se på nån av bilderna sen jag var liten att jag haft en sån fläck där. Den ömmar inte och kliar ej. Ja, den känns absoult inte. Saken är den att jag tycker att den börjat blivit större. Jag får ofta finnar där, så huden är ganska fet samt mycket porig. Min fråga är, bör jag uppsöka en hudläkare eller kan det vara acneärr? Storkbett? eller hudcancer?
Snälla jag vill gärna veta vad ni tror att det kan vara, jag är en sån som drar mig för att gå till läkaren tyvärr.
Tack på förhand!

Hej! Storkbett dvs blodkärlsmärke, skulle funnits mer tydligt sen du var liten. I övrigt går det inte att gissa om vad detta är, utan i detta fall bör du absolut söka läkare för ev remiss till hudläkare. Bedömning, ev provtagning och diagnos samt ev behandling kan göras hos hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!