Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag underben

Började för ca 6 mån sedan få röda prickar på framsidan av underbenen. De har växt till dm stora rosa/röda ojämna fält med en mörkare kant runt.Huden är tunn och det kliar ibland,fjällar men bara lite.Så fort jag kliar går det nästan hål på huden.Det spänner och sticker. Nya prickar kommer men inga blir mindre. Har fått flera olika salvor att smörja på som inte hjälpt. Det här börjar gå mig på nerverna och väntetiden till spec.är lång. Snälla svara.

Hej!
Svårt att bedöma på denna beskrivning, men det mest sannolika utifrån vad som är vanligast, är kanske ändå psoriasis. Det låter som om du redan väntar på tid hos specialist, och isåfall är det bästa du kan göra att ringa upp specialistkliniken och berätta att du har det besvärligt, man kanske kan hitta en återbudstid åt dig lite tidigare?
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!