Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag på fingrar och tår

Hej

Jag kommer ifrån Thailand och flyttade till Sverige för ca 1 år sedan. Då började min hud klia väldigt mycket. Jag åkte sedan hem i en månad i november och det slutade klia. Sedan när jag kom tillbaka så har jag fått röda utslag på utsidan av fingrarna och undersidan på tårna. De är som värst längst ut på fingrarna och tårna och det gör ont om jag trycker på det röda. Jag har försökt med kortisonsalva men det har inte hjälpt.
Vad kan det vara och varför uppstår det här i Sverige men inte Thailand?

Det är inte alltför ovanligt att hudbesvär blir värre eller debuterar i samband med byte av klimat. Dels är det mycket varmare i Thailand och mer soligt, men det som nog betyder mest är den ökade luftfuktigheten. Den torrare luften i Sverige torkar ut känslig hud, så kan man få eksembesvär och hudspickor.
Jag har lite svårt att säga exakt vad Du drabbats av, men jag skulle behandla det mer som "eksemartade besvär" med att försöka undvika för mycket vattenkontakt och använda rikligt med fet, uppmjukande salva modell Repair eller Ceridal från Apoteket. Har detta ingen effekt, får Du visa upp Dina besvär för läkare.
/Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!