Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag med knottror på 3-årig tjej

Hej!
Vår 3-åriga flicka har haft röda knottror, liknande små plitor, i ansiktet sedan hon var ett år. Huden är även rödflammig och lite torr ibland, men inte så mycket. Utslagen/eksemet finns inte på morgonen men kommer succesivt under dagen. Huden är känslig och det blossar ofta upp mer när hon ätit, exv frukt. Det är mindre på sommaren (men synligt även då), och mest på vintern då det är kallt och blåsigt. Hon har även en del knottror på överarmarna och ibland lite på benen, utslagen kliar inte. Vi har gjort allergitest (pricktest) men hon reagerade inte på något då. Vi har behandlat med mjukgörande kräm (Locobase och Miniderm) och med receptfri kortisonsalva (Mildison), men utan resultat. Vi tycker snarare det blir värre av de mjukgörande salvorna. Vad ska vi göra? Vår barnläkare har tidigare sagt att det nog växer bort, men nu har hon ju haft det i över två år och vi är oroliga för att det ska bli permanent och att det kanske finns en allergi/överkänslighet i botten som vi missat.

Hej!
Det du beskriver låter som keratosis pilaris (bild och infotext under dermatologens patientinformation på hemsidan). Keratosis pilaris brukar oftast inte klia, och behandlas (om man alls behandlar) med mjukgörande krämer. Det brukar bli bättre med åren. Finns oftast hos barn och ungdomar med ärftlighet för atopiskt eksem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!