Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag kring munnen, är det eksem?

Hej

Min dotter på tre år har röda utslag kring munnen. Kan det bero på att hon suger mycket på napp och seklar, så att det nästan hela tiden är fuktigt där. Jag försöker smörja in flera gånger om dagen och ta bort nappen så ofta det går. Är det eksem? Vilken sort i så fall? Hur ska jag behandla det? Hon är inte överdrivet torr i övrigt. Men man märker ju att huden är torrare nu på vintern än sommaren.

Tacksam för svar

Torra eksemfläckar på kinder är vanligt vid atopiskt eksem hos små barn. Fukt, kyla och användande av napp försämrar ofta eksemet. Om det är så att din dotter inhalerar kortison mot astma på mask kan detta också ge upphov till röda utslag kring munnen, så kallad perioral dermatit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!