Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag kring munnen, är det eksem?

Hej

Min dotter på tre år har röda utslag kring munnen. Kan det bero på att hon suger mycket på napp och seklar, så att det nästan hela tiden är fuktigt där. Jag försöker smörja in flera gånger om dagen och ta bort nappen så ofta det går. Är det eksem? Vilken sort i så fall? Hur ska jag behandla det? Hon är inte överdrivet torr i övrigt. Men man märker ju att huden är torrare nu på vintern än sommaren.

Tacksam för svar

Torra eksemfläckar på kinder är vanligt vid atopiskt eksem hos små barn. Fukt, kyla och användande av napp försämrar ofta eksemet. Om det är så att din dotter inhalerar kortison mot astma på mask kan detta också ge upphov till röda utslag kring munnen, så kallad perioral dermatit.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: