Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag i ansiktet

Hej,
jag har röda utslag på höger kind - det är inte acne, ibland är de torra och "fnasiga" ibland bara röda. Utslagen är ca 0,5-1cm i diameter och är koncentrerat med ett mitt på kinden och de andra runt om på en totalyta på ca 3cm. Jag har varit i kontakt med husläkare och på dennes inrådan provat behandling med hydrokortison, Dalacin, Basiron, baddat med klorhexedin dock utan resultat. Utslagen började under våren 2003 med ett litet utslag, på sammaställe som det är idag. Utslagen varken kliar eller svider, dom är ej "upphöjda". Jag har nickelallergi vid längre kontakt som knappar i jeansen och spännet på klockarmband. Är även pollenallergiker äter Clarityn under våren och sommaren, är överkänslig mot Zyrlex. Enligt min husläkare så är det inget att göra åt utslagen, det känns inget kul, vad kan det vara? Hur ska jag bli av med utslagen?

Utslag i ansiktet kan vara av lite olika natur. Det vanligaste är olika former av torr hud/eksem, men då brukar det vara torrt, lite fnasigt, kanske fjällande och ofta varierande grad av klåda. Det brukar variera över tiden och vanligen bli bättre av hydrokortisonkräm.
Som "medelålders kvinna" kan man ha rosacea, men det brukar mer vara rodnad och "rosighet" på kinderna ev kombinerat med finnar. Dalacin kunde förbättra, övriga 2 preparat försämra. Det som brukar kunna ha effekt är Metronidazolkräm (krävs recept). Lite långsökt är helt andra utslag som kallas DLE, en lindrig form av "bindvävssjukdom" som oftare drabbar "medelålders kvinnor". Man skulle även kunna tänka sig en ytlig cellförändring (ffa ifall Du solar intensivt och/eller är ljushylt). Blir Du inte bättre, tycker jag Du ska söka Dig till en hudläkare för att få hjälp. Är huden torr och irriterad, är det många som tycker Repair från Apoteket kan hjälpa. Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!