Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag

Jag har sedan en och en halv veckas tid röda utslag på bröstet, magen och ryggen. De kliar inte men kan kännas lite varma. Jag pratade med en distriktsköterska som bad mig ta Clarityn, vilket jag gjorde i några dagar. Utslagen blir blekare när jag tagit Clarityn men blir sedan lika röda efter ett dygn igen. Utslagen är olika stora (från några millimeter till 1,5-2 cm.) och oregelbundna. Jag har som sagt ingen klåda och mår inte dåligt i övrigt. Troligtvis är det väl någon allergi men jag har aldrig varit allergisk förut i hela mitt liv. Till saken kanske hör att jag har ett par små fläckar psoriasis och lätt att få mjäll och torr flagig hud runt näsa och ögonbryn vilket jag fått förklarat att det är att jag har seborroisk(?) hudtyp. Vad ska jag göra åt dessa utslag som inte verkar försvinna och vad kan det vara?

Kan det vara din psoriasis som spridit sig med utslag även på bröst och rygg? Det är nog det mest troliga. Även vid seborroiskt eksem kan man få utslag på kroppen. Då ses ofta rodnad med fjällning mitt på bröstet samt mellan skulderbladen på ryggen samt ibland även i armhålor och ljumskar. Innan man kan föreslå behandling måste man veta vilken hudsjukdom du har.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 januari, 2004 Publicerad: 20 januari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: