Ange ditt sökord

Annons:

Röda utslag

Hej!
Jag har fått röda utslag på låren och skinkorna.
Det befinner sig bara där jag har underkläderna, “boxershorts”), ingen annanstans.

Utslagen kom först för ett par år sedan, och de kliar ej. Jag svettas ganska mycket, och blir lätt varm om detta område. Jag har fått för mig att det kan vara värmen i samband med fukt (svettningar) som gör utslagen, men jag är inte säker!

Om jag skulle vara allergisk mot tvättmedlet borde jag ju få utslag på fler ställen, vilket jag inte har.
Utslagen är som små röda prickar som nästan blir som finnar efter ett tag. Jag tänker på att “vädra” ofta, framför allt nu på sommaren eftersom det är värmen som gör utslagen lite värre.

Runt resår-kanten uppkommer det ganska mycket utslag, fast de är mycket mindre än de på skinkorna och låren.
Jag lider inte speciellt mycket av dem fysiskt, men det är lite jobbigt när folk ser dem och frågar (i omklädningsrummet osv).
Min flickvän ville att jag skulle kontakta någon, så jag tänkte pröva med er.
Tackar så mycket för att ni finns på nätet.
MVH / Erik 23år

Hej! Det låter i första hand som follikuliter. Titta på
dermatologens patientinformation om det verkar stämma!
Pröva Propyless tex, om det ej hjälper får du söka läkare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 juli, 2003 Publicerad: 28 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: