Ange ditt sökord

Annons:

Röda torra, lite flagiga utslag

Hejsan!
Det är så att jag fått röda torra, lite flagiga utslag i storlek som en liten telefonknapp (i brist på annan liknelse). Dessa utslag har jag fått i handflatorna, tre i höger hand, två på vänster. Även en större under fotsulan och även ett märke på hakan. Har inte en aning om vad detta kan vara men de börjar som små röda märken o blir sen lite flagiga och större. Har ingen klåda o inga besvär men det är ju helt klart nått som inte ska vara där?
Snälla hjälp mig!

Utslag i hand+fotsulor kan bero på lite olika orsaker. Ibland kan det komma som en reaktion efter en pågående/genomgången (virus-)infektion. Skulle detta vara fallet är det bara att vänta ut det hela. Mer ilska utslag kan man även få efter halsfluss, men detta borde Du noterat. Det kan även bli efter en svampinfektion, men osannolikt att det sitter på alla Dina olika ställen. Sen kan man ha lite eksemretning, nu när hösten börjat dyka upp. Jag skulle mest ta det med ro och använda någon mjukgörande kräm och blir det inte bättre på någon vecka får Du visa upp det för Din husläkare.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: