Ange ditt sökord

Annons:

Röda torra, lite flagiga utslag

Hejsan!
Det är så att jag fått röda torra, lite flagiga utslag i storlek som en liten telefonknapp (i brist på annan liknelse). Dessa utslag har jag fått i handflatorna, tre i höger hand, två på vänster. Även en större under fotsulan och även ett märke på hakan. Har inte en aning om vad detta kan vara men de börjar som små röda märken o blir sen lite flagiga och större. Har ingen klåda o inga besvär men det är ju helt klart nått som inte ska vara där?
Snälla hjälp mig!

Utslag i hand+fotsulor kan bero på lite olika orsaker. Ibland kan det komma som en reaktion efter en pågående/genomgången (virus-)infektion. Skulle detta vara fallet är det bara att vänta ut det hela. Mer ilska utslag kan man även få efter halsfluss, men detta borde Du noterat. Det kan även bli efter en svampinfektion, men osannolikt att det sitter på alla Dina olika ställen. Sen kan man ha lite eksemretning, nu när hösten börjat dyka upp. Jag skulle mest ta det med ro och använda någon mjukgörande kräm och blir det inte bättre på någon vecka får Du visa upp det för Din husläkare.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 september, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!