Ange ditt sökord

Annons:

Röda svullnader

Hej,
Min dotter på 2 år har troligtvis atopiskt eksem. Hon har rivit upp sig på armen och är ofta röd vid munnen. För det har hon fått korison som vi jobbar på med blandat med mjukgörarande. Nu har ytterligare utslag kommit. Först en röd stor prick på kinden (vit liten prick med rödare större ring runt, lite uppsvullen), den försvann dagen därpå och var då bara liten. Sen kom det dagen därpå likadana prickar på bröstet, magen och armen ca 6 st. De har nu dämpats ned. För några dagar sedan fick hon ett under hakan och även på armen. De kliar mycket och dämpar sig inte. Jag smörjer med kortison, men det hjälper inte. Vad tror ni att det är och hur ska jag behandla det?

Hej!
Det låter som urticaria (nässelutslag). Man kan ge behandling med antihistamin. Dessa finns både med och utan sederande egenskaper, dvs att man blir trött av dem. Eftersom din flicka är så liten, bör du få recept från barnläkaren (be om råd vid BVC). Du kan läsa mer om urticaria här på hemsidan under dermatologens patientinformation.
FNithistami

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: