Ange ditt sökord

Annons:

Röda streck formade som ormar

Hej jag är en kille på 25 år. Jag har så långt tillbaks jag kan minnas haft problem med min hårbotten. Har alltid klåda och irritationer samt mjäll och bölder.
jag har använt allt receptfritt som finns att köpa på apoteket, både lättare och även för svårare problem. Har upptäckt att det underlättar att klippa mig kort och det är just vad jag gjort nu. Jag har rakat av mig håret och ser inte riktigt klok ut, jag har röda streck formade som ormar på hela höger sidan, ca 5-8 cm långa och nån halvcentimeter i bredd, vänster sida är full med varande blåsor/mindre bölder och runda röda ringar med ljus hud inuti. Jag har haft lite mjälligt även i skägg och polisonger men då främst min högra sida. Tappar inget hår vad jag kan se. Har försökt hitta bilder som överensstämmer med mina symptom på internet men hittar inget, inte heller information som passar in ordentligt. Vet doktorn vad det kan vara...börjar tröttna.

Hudbesvär i hårbottnen är vanligt, och precis som Du varit inne på så är det vanligaste besväret mjälleksem eller seborrée. För detta brukar nästan alltid apotekts preparat fungera bra. Skulle detta inte fungera och Du dessutom har varbölder och röda girlanger i hårbotten tyder allt på att Du har nåt helt annat - vad kan vara lite svårt att säga. Jag rekommenderar Dig att söka läkare för kontroll och även provtagning för både svamp- och bakterieinfektion. Om det är en infektion eller mer en "äkta hudsjukdom" kan vara svårt att säga utan att ha sett Dina besvär. /Anders.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!