Ange ditt sökord

Annons:

Röda sårliknande utslag

Hej!
Min son, snart 4 år, har fått röda små små sårliknande utslag på baksidan av överarmen och fram några enstaka på underarmens översida, lårens ytterkant och fram på låren, några enstaka ner mot vaderna och några få glesa på kinderna. Inga på rygg eller mage. Vår DSK visste inget och bad oss prova hydrocortisonsalva/kräm 1%. Vi har nu gjort det ett par dagar. Utslagen har utvecklats till såriga och blir hela röda områden. Huden känns knottrig när man rör med lätt hand över området. Min son säger att det kliar lite och så kliar han lite, ytterst få gånger. Vad är detta? Hur fort kan detta gå över? Är det något han kan vara allergisk mot? Snälla, hjälp en orolig mamma.

Tacksam för snabbt svar!

Generellt sett är det vanligast att småbarn som får hudbesvär och klåda har börjat få eksembesvär, och då oftast det som brukar kallas böjveckseksem. Det ger ibland mer torr hud, ibland mer hudutseende som en "plockad höna" med en matta av små knottror. Kliar man mycket blir slitaget på huden så stort att det blir sår, som ibland blir infekterade. Grundbehandlingen är någon mjukgörande kräm, t.ex Propyless, som dessutom har en bakteriehämmande effekt. Använd utskriven kortisonkräm 2 gånger dagligen under 1 vecka. Men skulle detta inte fungera och huden vätskar mera, tycker jag Ni ska visa upp barnet igen hos läkaren.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: