Ange ditt sökord

Annons:

Röda sårliknande utslag

Hej!
Min son, snart 4 år, har fått röda små små sårliknande utslag på baksidan av överarmen och fram några enstaka på underarmens översida, lårens ytterkant och fram på låren, några enstaka ner mot vaderna och några få glesa på kinderna. Inga på rygg eller mage. Vår DSK visste inget och bad oss prova hydrocortisonsalva/kräm 1%. Vi har nu gjort det ett par dagar. Utslagen har utvecklats till såriga och blir hela röda områden. Huden känns knottrig när man rör med lätt hand över området. Min son säger att det kliar lite och så kliar han lite, ytterst få gånger. Vad är detta? Hur fort kan detta gå över? Är det något han kan vara allergisk mot? Snälla, hjälp en orolig mamma.

Tacksam för snabbt svar!

Generellt sett är det vanligast att småbarn som får hudbesvär och klåda har börjat få eksembesvär, och då oftast det som brukar kallas böjveckseksem. Det ger ibland mer torr hud, ibland mer hudutseende som en "plockad höna" med en matta av små knottror. Kliar man mycket blir slitaget på huden så stort att det blir sår, som ibland blir infekterade. Grundbehandlingen är någon mjukgörande kräm, t.ex Propyless, som dessutom har en bakteriehämmande effekt. Använd utskriven kortisonkräm 2 gånger dagligen under 1 vecka. Men skulle detta inte fungera och huden vätskar mera, tycker jag Ni ska visa upp barnet igen hos läkaren.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!