Ange ditt sökord

Annons:

Röda prickar lite här och där

Hejsan.

Jag har fått något slags utslag på bröstkorgen, magen, kring armhålorna och övre delen av låren/baken. Det är röda prickar av olika storlek. Vissa är upp till 2 cm i diameter och vissa bara ett par millimeter. I mitten av de stora finns ofta en ring av flagnad hud. De kliar inte nämnvärt och blöder inte eller varar. De är eg. inget problem mer än att de är fula, men skulle ändå vilja veta vad det kan vara.

Fick dem för ca. 1 vecka sedan. Kan det ha att göra med att jag började träna hårt för ca 2 veckor sedan? Brukar svettas väldigt mycket och det tar ofta ca. en timme innan jag kommer hem och kan duscha efter varje träning. Det var min första tanke eftersom de återfinns mest i de områdena jag brukar vara som mest svettig d.v.s på t-shirten och kalsongerna.

Hej!
Om du tränat och svettats mer än vanligt har du antagligen duschat mer än vanligt också, kanske kan också den långa perioden mellan svettning och dusch påverka huden till det sämre. I första hand kan de torra fläckarna vara eksem. Pröva att smörja med mjukgörande kräm efter duschen, och helst om du kan duscha vid träningen mer direkt efteråt. Om detta inte fungerar bör du visa upp utslagen för en allmänläkare i första hand, ev med remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: