Ange ditt sökord

Annons:

Röda prickar lite här och där

Hejsan.

Jag har fått något slags utslag på bröstkorgen, magen, kring armhålorna och övre delen av låren/baken. Det är röda prickar av olika storlek. Vissa är upp till 2 cm i diameter och vissa bara ett par millimeter. I mitten av de stora finns ofta en ring av flagnad hud. De kliar inte nämnvärt och blöder inte eller varar. De är eg. inget problem mer än att de är fula, men skulle ändå vilja veta vad det kan vara.

Fick dem för ca. 1 vecka sedan. Kan det ha att göra med att jag började träna hårt för ca 2 veckor sedan? Brukar svettas väldigt mycket och det tar ofta ca. en timme innan jag kommer hem och kan duscha efter varje träning. Det var min första tanke eftersom de återfinns mest i de områdena jag brukar vara som mest svettig d.v.s på t-shirten och kalsongerna.

Hej!
Om du tränat och svettats mer än vanligt har du antagligen duschat mer än vanligt också, kanske kan också den långa perioden mellan svettning och dusch påverka huden till det sämre. I första hand kan de torra fläckarna vara eksem. Pröva att smörja med mjukgörande kräm efter duschen, och helst om du kan duscha vid träningen mer direkt efteråt. Om detta inte fungerar bör du visa upp utslagen för en allmänläkare i första hand, ev med remiss till hudspecialist.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!