Ange ditt sökord

Annons:

Röda prickar i ansiktet

Jag är en 16 årig tjej som har fått röda prickar i ansiktet, det började med ett litet rött eksem vid munnen för en vecka sedan och jag använde kortisonsalva på det utan att det hjälpte. Nu de senaste 3 dagarna har jag haft röda prickar i ansiktet och om man trycker på dem kommer det ut en genomskinlig vätska, vad kan det vara jag har fått? Jag brukade har eksem i ansiktet som liten men aldrig prickar, kan det vara en virusinfektion?

Enbart röda utslag i ansiktet talar inte för virusinfektion. Vid en virusinfektion brukar man få utslag även på kroppen. Det är däremot svårt att säga vad detta kan vara, möjligen en perioral dermatit. Läs mer om perioral dermatit i dermatologens patientinformation här på vår hemsida och se om symtomen kan stämma.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!