Ange ditt sökord

Annons:

Röda och tjocka handflator

Hej
Vår dotter som är 8 år har eksem i handflatorna. Vi har haft kontakt med många olika läkare b.la hudkliniken på KS sedan hon var 3 år för att få hjälp med detta men ingen har kunnat hjälpa henne. Alla säger att de aldrig tidigare sett något sådant eksem. Vi har fått olika salvor men inget har hjälpt. Huden på insidan av händerna är mycket röd och tjock. Nu börjar det även bli problem för henne i skolan när klasskamraterna inte vill hålla henne i handen. Hon skulle verkligen behöva få hjälp med sina händer.
Har du några tips om var vi kan få hjälp?

Svar till lotta
På din beskrivning låter det som din dotter har någon form av ärftlig keratodermi, vilket betyder att huden är förtjockat i handflator (och ofta fotsulor också). Finns något liknande i släkten? På hudkliniken på KS finns ju många specialister även med speciell inriktning på ovanliga hudsjukdomar hos barn, så det förvånar mig att ni fått det svar du anger. Mitt förslag är att du tar kontakt med dem igen. Man måste ju alltid väga risker med mer aktiv behandling till exempel i tablettform mot de biverkningar som kan uppstå. Det är ju just en hudspecialist som kan göra den avvägningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 oktober, 2002 Publicerad: 24 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: