Ange ditt sökord

Annons:

Röda kliande “blåsor”

Hej

Jag har röda ibland kliande "blåsor" ovanpå mina tår. Tårna är oftast väldigt ömma. Ibland får jag även lite på sidan av tårna samt sidan av foten och under hälen. Det börjar oftast på stortån och tå nr 2, sen sprider det sig till de övriga. Har inte någon torr fjällig hud på fötterna i övrigt. Det kommer på vinterhalvåret och försvinner på sommaren. Jag har haft det så i flera år, men inte förra vintern då jag fick mitt andra barn. Blir jag varm om fötterna kliar det mera. Jag har provat Lamisil, Daktacort och Pevaryl. Det lindrar men försvinner inte.

Hej!
Det är svårt att bedöma bara på beskrivningen. Men det låter faktiskt inte som svampinfektion i första hand. EN tanke man får när man läser din beskrivning, är att det kunde röra sig om "chilblains" (på svenska ungerfär "frostknölar") Dessa har är vanligare i kalla och fuktiga klimat, sitter på tårna och ibland på fingrarna. Att det gick bort när du var gravid skulle kunna stämma. Föreslår att du söker vårdcentralen för ev remiss till hudspecialist så att man kan ställa en riktig diagnos.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!