Ange ditt sökord

Annons:

Röda handflator

Vår dotter är snart 2 år och har torra, röda handflator. Det verkar klia för hon skubbar handflatorna mot varandra emellanåt. Hon verkar inte så värst besvärad av detta, men man undrar ju vad det kan vara. Det uppkom väl för ca i månad sen och vi har varit till doktor som rått oss att använda mjukgörande kräm, Miniderm. Det har inte blivit bättre.
MVH/ Ao

Hej!
Det finns många frågor att ställa innan man kan bedöma detta rätt. En tvååring får ju inte "husmorseksem" på grund av nötning och fuktarbete. Men handeksem kan ses hos små barn, i första hand de som har atopiskt eksem även på andra ställen på huden. Du bör söka hudspecialist för att få en helhetsbedömning och effektiv behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!