Ange ditt sökord

Annons:

Röda flagande, kliande märken

Jag har haft en svår klåda över hela kroppen nu i i flera månader, den har varit konstant men mindre och värre periodvis. Under sommaren var det mindre men när det blev kallare igen så blev det värre (mindre sol), har haft ett rött flagande märke på ena kinden som jag nästan fått bort med kortisonsalva.
Har även röda flagande märken i ögonbrynen och lite i hårbotten som också varierar i mängd/storlek. I höstas började jag även få väldigt mycket akne på ryggen som också dessa kliar svårt, har aldrig lidit av akne tidigare.
Klådan är över hela kroppen men jag tror att just axlar, brös och ansikte är värst, kan tilläggas att jag verkar ha svårt att behålla den bruna färgen efter att jag solat(bleknar fort). Det röda märket var ca 10*10mm stort och märkena i ögonbrynen kan ibland täcka hela ögonbrynen eller gå utanför.
Just nu är jag väldigt blek och rodnar lätt över hela kroppen, väldigt fult.
Tror själv att det kan vara någon form av svamp.

Mvh En som är riktigt trött på klådan

Hej!
Det låter mest som sk mjälleksem (seborroiskt eksem). Du kan läsa mer om det i dermatologens patientinformation här på hemsidan. Det låter såpass utbrett, att du behöver gå till en läkare och få receptbelagda kortisonpreparat. Under tiden kan du sannolikt få det bättre genom: Mjukgörande kräm som innehåller propylenglykol (finns receptfritt), hydrokortisonkräm tex cortimyk, samt ketoson/fungoralschampo.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: