Ange ditt sökord

Annons:

Röda flagande, kliande märken

Jag har haft en svår klåda över hela kroppen nu i i flera månader, den har varit konstant men mindre och värre periodvis. Under sommaren var det mindre men när det blev kallare igen så blev det värre (mindre sol), har haft ett rött flagande märke på ena kinden som jag nästan fått bort med kortisonsalva.
Har även röda flagande märken i ögonbrynen och lite i hårbotten som också varierar i mängd/storlek. I höstas började jag även få väldigt mycket akne på ryggen som också dessa kliar svårt, har aldrig lidit av akne tidigare.
Klådan är över hela kroppen men jag tror att just axlar, brös och ansikte är värst, kan tilläggas att jag verkar ha svårt att behålla den bruna färgen efter att jag solat(bleknar fort). Det röda märket var ca 10*10mm stort och märkena i ögonbrynen kan ibland täcka hela ögonbrynen eller gå utanför.
Just nu är jag väldigt blek och rodnar lätt över hela kroppen, väldigt fult.
Tror själv att det kan vara någon form av svamp.

Mvh En som är riktigt trött på klådan

Hej!
Det låter mest som sk mjälleksem (seborroiskt eksem). Du kan läsa mer om det i dermatologens patientinformation här på hemsidan. Det låter såpass utbrett, att du behöver gå till en läkare och få receptbelagda kortisonpreparat. Under tiden kan du sannolikt få det bättre genom: Mjukgörande kräm som innehåller propylenglykol (finns receptfritt), hydrokortisonkräm tex cortimyk, samt ketoson/fungoralschampo.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 16 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!