Ange ditt sökord

Annons:

Röda fläckar på magen

Tjo!
Är en kille på 24 år som sedan en tid (2-3 månader typ, kanske lite längre) har haft röda-ljusbruna fläckar på magen. Det började med 3-4 stycken stora som 50-öringar, och nu har det kommit ett helt gäng till som är lite mindre. De sträcker sig från nedre delen av magen upp till bröstkorgen. Huden på fläckarna känns lite hårdare/torrare än resten av huden på magen. Fläckarna kliar också en del när jag tex svettas eller solar, annars känns dom inte alls.
Jag gillar dom inte alls och vill bli av med dom till varje pris. Har tänkt gå till vårdcentralen och kolla, men jag ville höra vad ni hade att säga om saken först. (köerna till en hudspecialist där jag bor är störtlånga)
För 2 år sen var jag utomlands en längre period (6 månader) och under den tiden brände jag mig ganska duktigt i solen ett par gånger - kan det ha nåt med det att göra?
Vet ni vad det är? Hur blir jag av med det? Kan det vara farligt att sola med fläckarna?
//

Hej!
Man kan nästan bara gissa utifrån en skriftlig beskrivning, men det låter som pityriasis versicolor och du kan läsa samt jämföra bild i dermatologens patientinformation. PV orsakas av en jästsvamp som även finns normalt på huden. PV kan behandlas med tex cortimyk/selsun/pevaryl liniment/Fungoralschampo vilka samtliga finns receptfritt på Apoteket. Det kan komma tillbaka men då får man behandla igen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!