Ange ditt sökord

Annons:

Röda eksem i ansiktet

Pojke på 11 år, röda eksem i ansiktet. I början såg det ut som röda fläckar storlek 1 cm i diameter, ibland blekare ibland rödare. Kliar inte. Efter ca 3 veckor har eksemet nu höjt sig och ser ut som illröda nässelutslag. Kliar inte, vätskar inte, flagnar inte. Hjälp oss - vad ska vi göra? Har varit i kontakt med skolläkaren som inte vet vad det är.

Hej!
Du bör be om remiss för snar hjälp hos hudspecialist. Acceptera inte att få beskedet att man inte vet vad det är - det kanske finns någon annan som vet! Det är ganska ovanligt att nässelutslag sitter endast i ansiktet. Om det är nässelutslag, så flyttar det sig inom 24 timmar (varje utslag flyttar). På de flesta orter skulle man råda dig att börja med att gå till husläkaren, sannolikt remiss till hudspecialist beroende på var du bor och kunskapen på vårdcentralen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!