Ange ditt sökord

Annons:

Röda ärr

Hejsan. Jag har haft acne under en tid, men är nu i princip helt bra pga medicinering. Jag fick dock inte riktiga finnar, utan mer som sår. Min läkare kallade detta rivacne. Problemet är att min hud aldrig riktigt vill läka. Minsta lilla sår lämnar ett rödaktigt märke med en skrovlig yta. Huden är dock mjuk, så det skrovliga är inte detsamma som torr hud. Jag tycker det ser ut som ett trådrikt nät. Är detta ärr? Hur kan det komma sig att jag får sådana här efter så pass små sår? Det förekommer dessutom bara i ansiktet. Jag har ätit roaccutan, och håller nu på att trappa ner dosen. Min hudläkare säger att han inte tror det beror på roaccutan, men han vet heller inte vad det är för märken. Vad tror ni? Kommer det försvinna när jag slutar med medicinering? Kan man få bort det på något annat sätt? Jag har solat en hel del solarium. Kan det vara någon typ av hudcancer?

Huden i ansiktet blir ofta tunn under behandling med Roaccutan. Om du dessutom "river" bildas lätt sår. Huden återtar så småningom sin styrka om du inte river.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 10 maj, 2003 Publicerad: 10 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: