Ange ditt sökord

Annons:

Röd näsa, torr hud och feta flagor i ansiktet

Min man är extremt känslig för torr luft och kyla. Hans näsa blir knallröd liksom även delar av pannan och kinderna. Näsan droppar och ögonen tåras. Huden är mycket torr med feta hudflagor ssk runt näsa, haka och ögonbryn, han har även feta hudflagor i öronen med ofta återkommande vaxproppar. På sommaren blir han mkt bättre, särskilt om han får vara i saltvatten och sol. Men vintern är ett stort problem. Han är känslig för hudkrämer som ofta kliar och svider och gör huden ännu rödare. Vad kan han göra?

Hej!
Det låter som ett seborroiskt eksem ("mjälleksem"). Egenbehandling kan göras med mild kortisonkräm med tillsats mot jästsvampinfektion (exvis Daktacort eller Cortimyk, finns receptfritt, behandla en vecka i sträck). Om inte detta fungerar tillråds han att söka hudspecialist då detta låter ganska besvärligt.
Som mjukgörande kräm mot den torra flagande huden använder han bäst någon hudlotion som innehåller propylenglykol (ex Propyless/Propyderm).
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 18 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!