Ange ditt sökord

Annons:

Röd hud efter bad

Hej.
Vår dotter 2,5 år badade ikväll i varmt vatten (med badolja och en luktgrej).
När hon kom upp var hon helt röd på stjärten och benen (som mest varit under vattnet) och ngn fläck i ansiktet.
Varför? (Kliade inte, hon var ej besvärad.)
Blir det så när vattnet är varmt eller?

För övrigt har hon lite böjveckseksem runt halsen och i ena armvecket.

Är rodnad efter bad ngt att bry sig om?

Hej!
Små barn blir lättare helt röda vid exponering för värme, efersom deras hud är tunnare och vidgade blodkärl syns mer. Den tunna barnhuden är också mycket känslig för värme och kan brännskadas vid temperaturer som är för låga för att skada en vuxen. Kolla därför noga med armbågen att vattnet har rätt ljummen temperatur. Var också noga med att smörja in efter badet, och inte bada för ofta eftersom hon har eksem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: