Ange ditt sökord

Annons:

Röd hud

Hej! Det är så här att min hud i ansiktet är väldigt röd. Särskilt om jag blir varm eller vistas i normalvarma områden så blir ansiktet jätterött. Om det ska vara något så när normalt måste jag vistas i kalla områden men även då är huden i en rödaktig ton. Detta är verkligen något jag lider av och tycker att det är jättejobbigt att vistas bland folk. Har läst några av de tidigare frågorna och fått veta att det kan bero på att blodkärlen ligger väldigt nära huden och att det inte finns något man direkt kan göra åt det. Men jag hade inte det så när jag var liten (är 19 nu) utan det är något jag fått i tonåren. Kommer det att vara så här hela livet nu eller kommer färgen att försvinna så småningom? Jag kan inte ens ha en röd tröja på mej för då är jag lika röd som den och hur snyggt är det? Har även en del finnar som jag förtvivlat försöker bli av med eftersom de sänker självförtroendet ännu mer. Har använt stioxyl, aberela, och nu silicol skin. Jag vet att dessa i sej kan ge röd och irriterad hud, men vad ska jag göra???? Vet snart inte vad jag gör längre! Finns det verkligen ingenting man kan göra? Ska jag ta kontakt med en hudspecialist? Kan denne hjälpa mej? Kan det hjälpa om man kyler ner huden flera gånger om dagen? Men det håller väl inte i längden, för om jag slutar blir den väl röd igen? Har hört talas om ansiktsspray. kyler detta huden? Kan man använda det utan på tex puder, för jag brukar ha puder?? Tack för allt du kan hjälpa eller tipsa mig om för jag behöver verkligen hjälp!

Svar till signaturen Kimba
Som jag skrivit om i flera tidigare svar så måste man skilja på olika typer av "röd hud". Rodnad av huden i samband med stress och nervositet är ju vanligt hos många, kommer snabbt och försvinner snabbt. Annan typ av "rodnad" är den man ser som ett av flera symtom vid rosacea, då har man ofta en kvarstående rodnad av ansiktshuden och ofta flera nybildade ytliga blodkärl. Man kan också ha en rodnad i ansiktet som del i ett atopiskt eksem, då man ofta också har klåda och viss fjällning. Då du har det så pass jobbigt som du skriver om föreslår jag att du vänder dig till en hudläkare. Kylande ansiktsspray tror jag inte hjälper så mycket, däremot är det helt ofarligt att använda täckande kräm eller puder.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 augusti, 2002 Publicerad: 17 augusti, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: