Ange ditt sökord

Annons:

Röd “fläck” som inte försvinner

Hej,
jag har fått ett utslag mitt på mitt vä lår som är ca 1 cm i diameter. Det är ljust rött och har små små vita "prickar" i det. Utseendet kan liknas vid ett "friktionssår" eller som ett födelsemärke. Fläcken upptäcktes för ca 1 månad sedan och inledningsvis trodde jag att det var ett sår som uppstått när jag ev. skrapat emot något. Fläcken har dock inte förändrats märkvärt. Den kan dock uppfattas som lite torr ibland och då också lite ljusare röd (nästan rosa). Kan detta vara hudcancer eller något slags eksem? Är lite orolig då den inte verkar vilja försvinna.

Hej!
Du beskriver så noga att jag förstår din förväntan om att få ett noggrant svar, men tyvärr så är det ändå omöjligt att ställa någon diagnos på detta utan att se det. Allmänt kan man säga att detta är en ny hudförändring och då bör den undersökas, eventuellt provtas, för att få diagnos och ge behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!