Ange ditt sökord

Annons:

Röd fläck i armhålan

Jag är 44 år och har fått en röd fläck i armhålan. Från början var den c:a 1cm i diameter, men efter ungefär 1 vecka har den blivit större och är nu c:a 4 cm i diameter.

Jag har inga direkta besvär av den, ibland kan jag känna lite klåda och sveda.

Jag lider sedan 10 år av psoriasis, men har aldrig haft psoriasis-fläckar i armhålan och dessutom har fläcken inte det karaktäristiska psoriasis-utseendet.

Vet ni vad min fläck kan vara för något?

Tack på förhand
/Per

Psoriasis kan i princip sitta var som helst på kroppen. När den sitter i hudvecken, som i ärmhålan, blir huden bara röd och glansig och saknar den typiska fjällningen.
Grundbehandlingen är oftast en svag-medelstark kortisonkräm modell Hydrokortison, Locoid, Emovat. Pröva detta 1-2 ggr dagligen och blir Du inte bättre på 1-2 veckor är det kanske bäst att Du visar Din läkare för att se vad det kan vara.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!