Ange ditt sökord

Annons:

Pyoderma gangraenosum

Tidigare diagnos var psoriasis i hårbotten. Har nu fått ulcerös kolit och misstänker att medecin mot det har motverkat psoriasisen.Har läst att medecinen jag tar (Salazopyrin) verkar mot en hudsjukdom vid namn pyoderma gangraenosum. Är den lik psoriasis? Och kan psoriasis diagnosen isåfall vara fel?

Pyoderma gangrenosum ser inte alls ut som psoriasis så dessa två sjukdomar kan aldrig förväxlas. Vid pyoderma uppstår djupa smetiga sår ofta på benen. Detta kan ses vid ulcerös colit. Psoriasis har aldrig sår utan rodnade områden med vitaktig fjällning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!