Ange ditt sökord

Annons:

Pustulosis palmo-plantaris

Vilket är det bästa behandlings sätt? Ha r för 15 år sedan haft detta å blev bra av en homepat medicin men tyvärr kommer jag inte ihåg vad han hette, men han bota också psoriasis. Ska jag prova tetracyklintab? Tror jag har en form av infektion å väldigt stressad, är rökare, 51 år kvinna..

Svar till signaturen "PPP".
Pustulosis-palmo-plantaris (PPP) yttrar sig som avgränsade områden i handflator och/eller fotsulor med rodnad, fjällning och "pustler" vilket betyder varblåsor. Dessa varblåsor är sterila, d,v,s orsakas ej av bakterier utan av en inflammatorisk reaktion. PPP är vanligare hos kvinoor, de flesta är rökare.
Bakomliggande infektion och stress kan ibland ge upphov till sjukdomen.
Man bör sticka hål på varblåsorna, därefter smörja på salva/kräm som innehåller kortison eller D-vitamin eller tjära.Det Du fick av homeopat var sannolikt en tjärhaltig salva.Om lokalbehandling ej hjälper bör man vända sig till hudläkare. Det finns flera olika typer av behandling för svårare former, varav tetracykliner är ett behandlingsalternativ.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.