Ange ditt sökord

Annons:

pustulosis palmo-plantaris.

Hej jag har fått denna diagnos jag undrar om det finns hopp om att slippa detta helv... jag har slutat att röka förstås, min hudläkare+ alla jag träffat verkar veta så lite om denna sjukdom! Kommer jag ha detta hela mitt liv? Blir det bättre av att jag slutat att röka? Blir det bättre av sol eller sämre? Hoppas att du vet lite mer tack på förhand MVH Jessica/ 31år.

Svar till signaturen Hopp.
Pustulosis palmo-plantaris (PPP) är en långdragen och ibland mycket besvärlig sjukdom. De flesta som får PPP är rökare men tyvärr hjälper det inte att sluta röka.
Ibland är det faktiskt så att den "plötsligt" försvinner och kan vara borta många år. Sol och salta bad brukar förbättra. Det är viktigt att Du sticker hål på varblåsorna innan du smörjer på den salva du fått ordinerat. Det finns många olika behandlingsmetoder för PPP, och de flesta blir faktiskt bättre men hjälp av någon av dessa. Se övrigt nr 3 i Dermatologerne patientiformation där det står mycket bra om PPP och de behandlingsmetoder som är aktuella idag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 maj, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.