Ange ditt sökord

Annons:

pustulosis palmo-plantaris.

Hej jag har fått denna diagnos jag undrar om det finns hopp om att slippa detta helv… jag har slutat att röka förstås, min hudläkare+ alla jag träffat verkar veta så lite om denna sjukdom! Kommer jag ha detta hela mitt liv? Blir det bättre av att jag slutat att röka? Blir det bättre av sol eller sämre? Hoppas att du vet lite mer tack på förhand MVH Jessica/ 31år.

Svar till signaturen Hopp.
Pustulosis palmo-plantaris (PPP) är en långdragen och ibland mycket besvärlig sjukdom. De flesta som får PPP är rökare men tyvärr hjälper det inte att sluta röka.
Ibland är det faktiskt så att den "plötsligt" försvinner och kan vara borta många år. Sol och salta bad brukar förbättra. Det är viktigt att Du sticker hål på varblåsorna innan du smörjer på den salva du fått ordinerat. Det finns många olika behandlingsmetoder för PPP, och de flesta blir faktiskt bättre men hjälp av någon av dessa. Se övrigt nr 3 i Dermatologerne patientiformation där det står mycket bra om PPP och de behandlingsmetoder som är aktuella idag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 13 maj, 2001 Publicerad: 13 maj, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: