Ange ditt sökord

Annons:

Pure Zone

Har en fråga angående L’oreals “nya” hudvårdsserie “Pure Zone”, som bygger på något som de kallar 1-2-3 steg. Denna serie innehåller hursomhelst Sébo-Calmyl och Salicylsyra. Det påstås verka lugnande, reglera hudens talgproduktion samt rengöra på djupet o ta bort döda hudceller. Detta står ju dock på samtliga ansiktsvatten man kan köpa. Jag undrar vad Sébo-Calmyl och Salicylsyra gör, hur den verkar? om den hjälper vill säga. Nämnas kan att det bränner i ansiktet när man applicerar den. Jag upplever mest att den gör huden fetare (är till för blandad till fet hy) men förbättrar acnen. Varför får jag då fetare hy av denna? Använder den iofs inte regelbundet eftersom jag inte kan bestämma mig för om den är bra eller inte. Skulle du kunna svara på dessa frågor, utifrån vad jag berättat, så jag vet om jag bör använda den eller inte. Behöver man använda hela serien för att produkterna skulle fungera fullt ut?
Tack på förhand.

Hej!
Vi kan tyvärr inte hjälpa Dig med den här sortens frågor om särskilda märken. Däremot bör ju återförsäljare av produkten kunna svara på frågorna. Stickningar och brännande känsla kan ju vara en varningssignal att din hud är känslig för något i produkten, så den bör användas med försiktighet. Allmänt bör man göra "brukstest" före man börjar använda nya produkter i ansiktet, dvs sätta produkten på insidan av överarmen under några dagar i rad och kolla att ingen reaktion inträffar.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: