Ange ditt sökord

Annons:

Psorosasis leverfläck och Chloasma

Hej!

Tack för en bra sida!
Jag har en lätt form av psoroasis med problem på underben, armbågar och örongång. Men med mkt smörjande så brukar det hålla sig stabilt. Ibland får jag också mindre fläckar i ansiktet. Detta ledde för ett år sedan till att jag fick en mindre chloasmafläck på kinden och kanske kan det bli flera. Så frågan är vad som är bäst, att sola för psoriasisen eller att undvika solen för att slippa att chloasman blir värre? Kanske kan man bleka bort det? Kan man även bleka bort leverfläckar? Laser verkar ju inte vara att rekomendera. Jag har ett par ljusröda platta fläckar vid hårfästet som jag gärna vill bli av med.

MVH
Berra

Ja, detta är ju ett dilemma om man har en hudsjukdom som blir bättre av ljusbehandling men man samtidigt är känslig för denna behandling. Dessutom är det svårt att behandla psoriasis i ansiktet då man ej kan använda flera av de behandlingar som kan ges i övrigt på kroppen såsom stark kortisonkräm och D-vitamin-salva. Jag kan faktiskt inte ge något konkret råd här utan att se hur det ser ut. Det är svårt att bleka bort cloasma. Leverfläckar kan inte blekas bort.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 juni, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: