Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis/mjälleksem i hårbotten

Jag har haft lindrig psoriasis på armbågar/fotknölar och knän sen jag var liten, nu har jag även fått klåda i hårbotten, har fått diagnosen mjälleksem/psoriasis. Jag var hos en hudläkare och fick en Elocon Kutan lösning utskriven som jag använde för att få bort de vita hudflagorna i hårbottnen. Detta hjälpte mot flagorna men inte mot klådan. Under sommarhalvåret avtog den nästan helt för att komma tillbaks nu.

Fick även eloconkräm utskriven, det jag undrar är om jag kan använda denna i hårbottnen under natten för att minska klådan. Har även hört att det kan hjälpa att äta Omega-3, stämmer det?

Nu har jag knappt några hudflagor utan är istället röd och irriterad i hårbottnen. Finns det några speciella schampoon jag bör använda undrar jag med?

Hej!
Elocon kräm är inte tänkt för hårbotten och det blir ju ganska kladdigt, men om du har riktigt kort hår går det förstås. Krämen har samma kortisonstyrka som lösningen för hårbotten, men kan vara lite effektivare eftersom krämer och salvor stänger inne huden och de aktiva ämnena kan verka effektivare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!