Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasisbehandling

Kan parffinbehandling vara bra mot psoriasis?
Lindrande och mjukgörande?

En del av behandlingen mot hudpsoriasis är att mjuka upp huden och bli av med fjällen inför en senare "aktiv behandling". Själva avfjällningen kan underlättas med en mjukgörande kräm/salva som stryks på och senare tvättas bort i duschen, badet eller via bastubad. Paraffinolja är flytande och riktigt fett. Fungerar nog lika bra som "matolja" eller jordnötsolja för avfjällning. Kan vara kladdigt och lite svårt att tvätta av. En avfjällande kräm brukar många gånger vara mer behaglig och kosmetiskt tilltalande, t.ex Decubal med salicylsyra. Själva avfjällningen i sig har dock på inget sätt någon läkande effekt på psoriasisen, utan bara mjukar upp huden och underlättar att en lokalbehandling med kortisonkräm eller Daivonex får bättre effekt.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!