Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasisbehandling

Hej!
Jag har haft psoriasis sedan jag var ca 10 år. Har haft en mild form, och inte haft så stora besvär. Jag undrar om Eloconsalvan 0,1 % som jag använder: Hur ofta skall man behandla?

Psoriasis är en vanlig hudsjukdom, och man räknar med att ca 70% har en lindrig sjukdom. Detta innebär som ett enkelt mått att man har fläckar på kroppen (själva ytan) som ryms i 1-3 handflator. Grundbehandlingen är att använda en kräm eller salva, som Elocon. För att få den bästa effekten använder Du salvan 1 gång dagligen under 1-3 veckor tills Du blivit påtagligt mycket bättre. Sen för att behålla effekten ska Du sen trappa ner enligt ett schema. Detta innebär att Du under 1-2 veckors perioder använder salvan först 3 gånger i veckan, sen 2 gånger i veckan för att slutligen underhålla med 1 gång i veckan. Skulle besvären återkomma bör Du vara helt Eloconfri 2 veckor innan Du startar igen för att "nollställa" huden.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!