Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis?

Hej! Jag är en 22-årig rökare som länge haft torr och kliande hårbotten. Jag kliar ofta så att det blir blodskorpor. För ca 1 år sedan fick jag en röd torr fläck på ögonlocken som sedan försvann. Nu har jag fått det på andra ögonlocket. Den har nu varit där ca en vecka och det är rött, torrt, fjällar och kliar ibland. Är även lite röd och torr på andra sidan fast där är det mer vid sidan om ögonlocket, mot slutet av ögonbrynet. Behandlar själv med nattljusolja och Aloe Vera som jag smörjer på. Vad är det jag lider av?

Psoriasis kan sitta i hårbotten och även i ansiktet, men det är inte så vanligt. Många gånger sätter sig psoriasisen först i ansiktet när man fått mycket fläckar på kroppen. Intensiv klåda kan förekomma vid psoriasis, men inte så ofta.
Dina besvär låter mer som seborroiskt eksem (mjälleksem) och skulle föreslå ett mjällschampo modell Ketoson eller Fungoral att använda 1-2 gånger i veckan och till ansiktet använda en svag kortisonkräm som Cortimyk eller Daktacort. Blir Du inte bättre, tror jag det är bra ifall Din husläkare får titta på huden och hjälpa Dig vidare.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!