Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis – skabbehandling

Tror att jag har fått skabb men är inte säker (har en annan hudsjukdom, psoriasis) så det kan ju vara det som spökar.
Smittar skabb från djur till människa eller tvärt om t.ex. möss?
Nu till den stora frågan om man ska behandla sig mot skabb och har svår psoriasis går det ändå eller blir man helt förstörd i huden då?
Och hur gör jag om mina små husdjur också har skabb?

Skabb är ett litet spindeldjur som bara lever på människan och inte på djuren runt omkring Dig. I sällsynta fall kan man som människa bli biten av t.ex fågelloppor, rävskabb mm, men dessa djurloppor/skabb är artspecifika och kan inte överleva vidare på människan. Skabbdjuren är otroligt små och ses bara i mikroskop. Misstänker man att man blivit smittad, är det bäst att söka läkare för hjälp med diagnos och behandling. Vid skabb brukar man i första hand använda Tenutex-kräm under 24 timmar. Är man gummiallergiker ska man akta sig, då man i så fall kan få eksembesvär. Som psoriatiker borde det inte vara nåt problem, men jag tror nog inte Du har fått skabb. Sök läkare eller veterinär ifall Du/Ni inte blir bättre.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!