Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis på ögonlocken?

Hej!
Jag är en kvinna på 28år. I förra vecka sa min frisör att hon trodde jag hade psoiasis i hårbotten. Jag har aldrig haft psoriasis tidigare. men okej, det kliar en del på de ställena i hårbotten.
Nu har jag fått sår på båda ögonlocken. De ser torra ut och svider i vecken. Dessutom har jag små sår i båda mungiporna som med svider. Kan detta vara psoriasis eller eksem? Bör jag söka läkarvård? Jag smörjer in med idominsalva på nätterna.

Hårbotten är ett vanligt ställe som psoriasis börjar på, och det gör det hos ca 1/3 av psoriatikerna. Att just Du skulle ha psoriasis utifrån Din beskrivning är svårt att säga. Om nu ögonlocken och mungiporna är besvärliga, skulle jag rekommendera att köpa receptfri Cortimyk eller Daktacortkräm på Apoteket. Smörj in 2 gånger dagligen första dagarna, sen borde 1 gång per dag räcka. Kombinera gärna med en fetare salva som Repair. Blir Du inte märkbart bättre på 2-4 veckor kan det vara bra att DIn husläkare/vårdcentral tittar på Dina utslag för bedömning och hjälp.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!