Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis och pigmentfläckar?

Hej!
Min fråga handlar om några konstiga fläckar jag har fått på sista tiden, det började för några månader sedan med ett par ljusbruna pickar på halsen, nu är det jättemånga fläckar på halsen o det växer upp emot ansiktet o ner mot bröstet.
Jag har psoriasis artrit (reumatism) sen födseln och jag har psoriasis i ögonen, har även väldigt torr hud i ansiktet och runt öronen.
Det jag är orolig över är att fläckarna växer väldigt snabbt o dem blir fler och fler.
Vad kan det vara för någonting? Jag solar nästan aldrig bara nån enstaka gång när man är på stranden. Fick fläckarna nu på vintern någon gång. Jag är rökare om det kan hjälpas.

Jag är 19 år (fyller 20 i sommar).

Tacksam för svar, är väldigt orolig.

Bruna fläckar i hudens plan som sitter på bröst och hals kan vara pityriasis versicolor. Detta är en jästsvamp som trivs bra inom områden med litet fet hy. Läs mer om pityriasis versicolor i dermatologens patientinformation här på vår hemsida och se om det kan stämma med dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: