Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis och pigmentfläckar?

Hej!
Min fråga handlar om några konstiga fläckar jag har fått på sista tiden, det började för några månader sedan med ett par ljusbruna pickar på halsen, nu är det jättemånga fläckar på halsen o det växer upp emot ansiktet o ner mot bröstet.
Jag har psoriasis artrit (reumatism) sen födseln och jag har psoriasis i ögonen, har även väldigt torr hud i ansiktet och runt öronen.
Det jag är orolig över är att fläckarna växer väldigt snabbt o dem blir fler och fler.
Vad kan det vara för någonting? Jag solar nästan aldrig bara nån enstaka gång när man är på stranden. Fick fläckarna nu på vintern någon gång. Jag är rökare om det kan hjälpas.

Jag är 19 år (fyller 20 i sommar).

Tacksam för svar, är väldigt orolig.

Bruna fläckar i hudens plan som sitter på bröst och hals kan vara pityriasis versicolor. Detta är en jästsvamp som trivs bra inom områden med litet fet hy. Läs mer om pityriasis versicolor i dermatologens patientinformation här på vår hemsida och se om det kan stämma med dina besvär.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!