Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis och blekning av håret

Hej, jag har fått en fastställd diagnos om att jag har psoriasis. Men jag är mycket sugen på att bleka mitt mellanblonda hår. Eftersom blekning är väldigt "starkt" har jag hört att det inte får komma i kontakt med huden osv. Är det omöjligt för mej att bleka håret även om jag har psoriasis (två halvsmå fläckar). Tänkte att min hud blir extra känslig och gör så jag lättare kanske tappar håret pga blekningen?
Skulle jättegärna vilja veta.

Det finns ingen anledning att tro att du tappar håret lättare vid blekning på grund av din psoriasis. Men däremot bör du känna till ett fenomen som heter Köbnerfenomenet. Det är karakteristiskt för psoriasis, och går ut på att psoriasis gärna vill komma där huden blivit skadad. Det betyder att vi alltid ger råd om försiktig avfjällning och kamning vid hårbottenpsoriasis tex. Om man gnuggar och kammar för mycket, kan det bli mer psoriasis. Om du därför sätter ett starkt irriterande medel i hårbotten, kan din psoriasis på grund av Köbnerfenomenet, riskera att bli sämre.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!