Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis och betablockerare

Hej,
jag lider sedan 10-årsåldern av psoriasis. Pga blodtrycket rekommenderades betablockeraren "Nadolol" som potenzerade min psoriasis påtagligt.
Finns det en betablockerare som inte gör det? Och som lätt metaboliserar?
Tack.

Hej!
Nadolol är en sk oselektiv betablockerare, och det finns också en annan grupp som kallas selektiva, utifrån vilka sk receptorer som dessa läkemedel binder sig till - blockerar. Både selektiva och oselektiva betablockerare har rapporterats kunna ge försämring av psoriasis och psoriasisliknande hudförändringar. Blodtrycksbehandling är ju viktigt att du får, du kan antingen resonera med din läkare om det kan vara ide att byta från en oselektiv till en selektiv betablockerare (olika verkningsmekanism), eller om du ska byta till ngt annat blodtryckspreparat som inte är betablockerare.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!