Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis i hårbotten

Hej! Jag har psoriasis i hårbotten och det brukar bli vita fläckar. Brukar då ta en kam eller ta naglarna och riva bort det.. kan jag fortsätta på detta vis eller? Sedan undrar jag om man tappar hår på huvudet där fläckarna kommer? och isåfall: kommer håret tillbaka? Kan man helt bli av med psoriasisen?

Mvh patrik

Hej!
Det är olämpligt och försämrar ofta hudsymptomen om man river bort fjällen vid psoriasis. Anledningen är det sk Köbnerfenomenet, dvs att psoriasis kan sätta sig där huden nöts och irriteras. Fjällen bör istället tas bort med vattenlöslig kräm med salicylinnehåll, får sitta i hårbotten under natten, sköljs ur på morgonen. Detta brukar man få upprepa ca 3 kvällar i rad. Därefter är hårbotten avfjällad, och man kan sätta på kortisonlösning eller -liniment, som läkaren skriver ut (gör man inte det kommer psoriasis snabbt tillbaka.)
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 februari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!