Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis artrit?

Hej. Jag är 38 år gammal kvinna.
Fick reda på denna veckan att jag lider av nagelpsoriasis. Nu har jag suttit hemma och läst om psoriasis och börjat förstå mina tidigare symptom. Har haft en höftledsinflammation några år sedan och ledvärk i fingrar, anklar och höft. Min tidigare läkare förklarade detta som väderbunden reumatism. Detta året har jag haft inflammation i ryggslutet och idag i axel-och bröstled. Nu undrar jag om detta kan röra sig om psoriasisartrit?
Annat problem är klåda i ena örat, hårbotten, panna och skenbenen. Kan detta vara vidareutveckling av sjukdom eller hör dessa symptom till nagelpsoriasis. Ska jag be min läkare om remiss till reumatologen?

Hej!
Ja, det är mycket möjligt att de led- och senbesvär du beskriver hör ihop med psoriasis. I en del fall av sjukdomen så börjar symptomen från lederna, och huden kommer efter. Det kan då vara väldigt svårt att ställa diagnosen! Klådan kan också höra ihop med din psoriasis, det är vanligt att man får besvär i hörselgången. Kortisondroppar lindrar, tala med din hudläkare.
Ja, det är motiverat att be om remiss till reumatologen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: