Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis artrit?

Hej. Jag är 38 år gammal kvinna.
Fick reda på denna veckan att jag lider av nagelpsoriasis. Nu har jag suttit hemma och läst om psoriasis och börjat förstå mina tidigare symptom. Har haft en höftledsinflammation några år sedan och ledvärk i fingrar, anklar och höft. Min tidigare läkare förklarade detta som väderbunden reumatism. Detta året har jag haft inflammation i ryggslutet och idag i axel-och bröstled. Nu undrar jag om detta kan röra sig om psoriasisartrit?
Annat problem är klåda i ena örat, hårbotten, panna och skenbenen. Kan detta vara vidareutveckling av sjukdom eller hör dessa symptom till nagelpsoriasis. Ska jag be min läkare om remiss till reumatologen?

Hej!
Ja, det är mycket möjligt att de led- och senbesvär du beskriver hör ihop med psoriasis. I en del fall av sjukdomen så börjar symptomen från lederna, och huden kommer efter. Det kan då vara väldigt svårt att ställa diagnosen! Klådan kan också höra ihop med din psoriasis, det är vanligt att man får besvär i hörselgången. Kortisondroppar lindrar, tala med din hudläkare.
Ja, det är motiverat att be om remiss till reumatologen!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 maj, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!