Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis

Har sedan barn haft psoriasis. Nu när jag är 30 har det begränsat sig till hårbeklädda områden.Hårbotten,armhålor och underlivet.Underlivet är värst .Jag vet att psoriasis inte kliar speciellt mycket men det kliar där så det driver mig till vansinne.Det gör ju att jag ibland funderar om jag tex. har svamp. Ibland behandlar jag mig mot svamp men märker ingen skillnad.Har en vit fläck bredvid clitoris som kliar värst.Kan psoriasis sätta sig så på slemmhinnor eller är det något annan hudsjukdom? Vet inte vad jag ska behandla med för att stilla klådan. Min psoriasis blir inte bättre av allt kliande.

Hej!
Psoriasis i underlivet kan gynna förekomsten av svamp och bakterier, så att besvären förvärras av en svampinfektion. Därför ges ofta vid underlivspsoriais behandling med en kortisonkräm som även hjälper mot svamp eler svamp och bakterier, tex Pevisone, Kenacutan.
Din vita fläck som kliar mycket låter inte helt typiskt för psoriasis. Det finns andra sjukdomar i slemhinnan, tex lichen sclerosis et atrophicus (se dermatologens patientinformation på hemsidan). Du bör få en bedömning av hudläkare, som kan hjälpa till med diagnos och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!