Ange ditt sökord

Annons:

Psoriasis?

Hej!Min dotter som är 6½ år har utslag på hela kroppen. Vi har varit till HC och läkaren kunde inte utesluta psoriasis. Hon har inte så som man klassiskt har fått för sig att det ska se ut. Hon har inte på händer, fötter knän och armbågar utan är sämst i armveck, rygg, mage och hårbotten. Jag har sett sådana här utslag på henne sedan hon var ca 2 år men alla har sagt att det var torrfläckar. Hon blir bättre på sommaren när hon solat lite. Jag har smort och smort med diverse och lyckats hålla det borta fram till nu då hon är angripen hel och hållen. Vi väntar nu på en remiss till hudkliniken. Min undran är om det finns olika typer av psoriasis? Eller finns det något som liknar det som det skulle kunna vara istället?

Svar till signaturen Mone
Psoriasis hos barn ser ofta annorlunda ut än psoriasis hos vuxna. Det är inte lika vanligt med utslag på armbågar och knän utan utslag ses ofta i ansiktet och på rygg och mage. Själva utslagen ser också litet annorlunda ut, ibland saknas den typiska silvriga fjällningen. Vid frågeställning psoriasis hos ett barn är min uppfattning att en hudläkare skall avgöra detta. Det finns flera olika typer av psoriasis. Både psoriasis och atopiskt eksem blir bättre sommartid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 24 april, 2002 Publicerad: 24 april, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: